Helse

Hva er Arbeids Belastninger?

Arbeids belastinger er påkjenningen på kropp, sinn og følelselivet, gjennom arbeids oppgaven vi utfører. Vi kan ha forberedet eller trent forebyggende på å redusere belastings skader, men da må vi virkelig forstå alle ulike typer og intesitet av belastinger.

Belastinger kan være så mangt, fra ugunstig sitte stilling og holdning som fører til smerter, utbrenthet med for lite konsentrasjon og restitusjon, eller mangel på å takle stress. Vi kan stivne og miste energi ved å bevege oss for lite, og noen yrker krever fysisk styrke og vi kan få mangel på kraft eller bevegelse funksjon ved å ikke trene riktig.

Det er et hav av utfordringer til hver enkel bedrift og dems ansatte, og samme bedrift med tilsynelatende samme arbeidsoppgaver kan ha helt forskjellige belastninger!

F.eks den samme bedriften i Sør Amerika vil ikke ha di samme utfordringene som her i Norge som blant annet rygg og hofte problemer, grunnet Sør Amerikanere danser Salsa og for mer bevegelse som en del av kulturen, hofte og ryggproblemer er derimot et helseproblem oftere i vestlige land med lite dansing og mindre gåing i naturen, ujevnt terreng, men igjen så kan andre faktorer i Sør Amerikanske land som psykisk stress dominere mer en i Norge.

Grundig Kartlegging gir unike Løsninger

Når vi kartlegger arbeidsbelastninger kan vi gå mye grundigere til verks en å bare fikse på ytre gjenstander eller gi kroppen justeringer og håpe at det vedvarer. Kartlegging er heller ikke å pirke og være perfeksjonister, men heller og ta grundigere vare på helsen, veldferden og yte evnene i lang tid.

Når vi forstår hvordan det myofascielle og nerve-systemet tilpasser seg over tid, kan vi bidra med tilpasset løsninger til hver unike person, gruppe, situasjon og tidsperiode. Riktig kartlegging må gjøres i 4 Dimensjoner (4D), ikke bare 3D med plass/rom, men tiden med i betraktning gir oss verdifull innsikt til en grundigere kartlegging.

Med andre ord når vi forstår binnevevets (fascia) muskel samarbeids skjedene- som holder oss støttet og opplinjet til tyngdekraften, kan vi redusere alle kompanserings mønster, som skjer i vevet (fascia), musklaturen og nervene, og se på hvilkene reaksjonene dette vil resultere seg i over tid.

Kompanserings mønstere er f.eks og lene seg for langt frem på PC`n og miste oppmerksomhet på puste mønsteret slik at vi ikke får maksimal utbytte av respirasjons funksjonen og dermed vil mangle oksygen, dette er en “snikende” belasting som over tid blir til en belastings skade.

Kartlegging hjelper oss å øke oppmerksomheten rundt belastninger som kan skje frem i tid. Motarbeider vi dette og gir bedrifter verktøyene og ansatte di indre resurser som trengs, støtter vi både helse og langvarig resultater.

Og til syvende og sist for at vi skal helt unngå belastings skader så må forebyggende tiltak bli en vane, som er hva Indre Sone spesialiserer seg på, å nettopp designe mer funksjonelle møsntre inn i en permanent vane.

Når kropp, sinn og følelser er i balanse (uten kompensering) så sparer vi både tid og energi. Vi kan trene spesefikt iforhold til arbeidsoppgavene våres og finne likevekt i alt vi måtte gjøre.

Kom i balanse å få en ny sjansje!

Mvh Thomas Severinsen fra indre sone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *