Helse

Bevegelses Coaching

Personlig Trening & Behandling.

Ut fra ingen andre en dine egne mønster og vaner!

Bevegelses Coaching er en somatisk / kroppslig Coachings prosess, som innebærer en eklektisk og individuell tilnærming. Med bred kompetanse innenfor både forskningsbasert og godkjente alternative trening og behandlingsmetoder.
Tjenestene både isolerer og kombinerer metoder, fra behandling av rygg, skuldre og nakke osv, til struktur, funksjon og styrkeløfting, bevegelsestrening, klatring, Yoga og kostholdsveiledning.
Verdiene i Bevegelses Coaching er en helhetlig og individuell tilnærming, ut fra kropps mønsteret og mentale vaner skreddersys optimale løsninger.
Individuelle motivasjon settes også i fokus for bedre integrering av tjenestene. Med integrering øker vi langvarige resultater over tid, og ikke bare får resultater i periodene- som kan videre redusere motivasjon.  
Forskning viser at når vi vet hvorfor vi gjør tingene vi gjør, så bygges en sterkere og mer utholdende motivasjon, spesielt når vi har forberedt vår ønsket vei med de beste løsninger.
Bakgrunnen for Bevegelses Caoching kommer fra mange år med studie, egen forskning og erfaring innenfor helhetlig trening og behandling som gir individuell mening. Dette avdekker, og i mange tilfeller løser hovedårsakene bak fysiske og psykiske utfordringer.
Min bakgrunn før jeg startet Indre Sone – Bevegelses Coaching, kom fra friluftsliv, kampkunst og ulike idretter og treningsformer. Jeg startet tidlig med kampkunst i 15 årsalderen, med Taekwondo, Thaiboksing og videre til Brasiliansk Jiu Jitsu. Gjennom denne tiden ble jeg mer fascinert av østens Kung Fu og Tai Chi (Tai Chi kalles også for Kinesisk Yoga). Inspirasjonen kom fra å få mer kroppskontroll og mestre Sinnet`s tanker og følelser.
Dette ledet meg til videre studering utdanning innenfor ulike Yoga stiler, personlig trening (PT), Neuro Training (NT/applied kinesiology) og videre med manuell behandling (structural integration /  “rolfing”).
Etter flere år med egen erfaring og jobbing med kunder/ klienter startet jeg å se en direkte sammenheng mellom østens tradisjoner og vår vestlig forskning.
Bevegelses Coaching kombinerer flere profesjonelle, dermed en større forståelse. Som for eksempel det fysiologiske aspektet ved trening og psykologien med blant annet motivasjon. Hvordan restituering kan dobles med stress avlastning fra mindfulness. Når vi forstår kroppslige mønster og mentale vaner så blir også behandling og terapi metodene mer effektive.

Vi har mye forskning angående styrketrening men veldig lite om bevegelighetstrening. Ernæring og kostholdsveiledning må også tilpasses individuelt for å få resultater som for eksempel økt vektnedgang.

Ut av Spor og inn på Spor.

Å trening eller praktisere er det samme som å øve, det vi øver på blir vi gode på. Har vi øvd på “noe” å det har resultert seg i dårlig holdning og bevegelses funskjon, så må en øve på å gå tilbake eller fornye et bedre funksjonelt mønster. Derfor vil ulik trening gi ulike resultater fordi vi har litt ulike kropps mønster.
 
Når det kommer til skader, smerter, over belastninger så skyldes dette hovedsakelig et eller flere kompanserings mønster, hvis vi ikke har blitt utsatt for en ulykke som medfører problemene. Det blir en mer alvorlig kompensering som vi ofte ikke kan gjøre så mye med, hvis en ikke trener på å komme inn i så god (relativ) balanse som mulig. Poenget er Individuelt, og ta hensyn til egne mønster og vaner fremfor andres meninger eller annet informasjon som kan miss veilede.
Langvarige skader eller kroppslige utfordringer som andre profesjonelle (medisinsk eller forskningsbasert) eller alternative kilder ikke klarer å løse kan handle om mangel på forståelse og samarbeid på tvers av ulike fag. For eksempel istedenfor medisiner som kan gi for store bivirkninger kan en kutte ned på medisiner og justere kostholdet slik at det blir lettere for kroppen og sunnere for psyken.
 
 

Vaner styrer Livet vårt!

På grunn av at vi er “vanedyr” så blir det ekstra viktig å ikke tvinge forandringer, men la forandringer skje i riktig dose over tid. Dette var måten vi som nyfødte barn lærte å stå, gå og bevege oss på. Og endre vaner handler om å legge opp en plan og skape mikro (små) vaner, som over tid blir makro (store) vaner.
 
Forandring skjer gjennom hele livet, i østens filosofi nevnes det at blant annet er forandring det eneste konstante i livet. Det stemmer også med Vestens forskning på celler som fornyer seg hver dag (blod celler), måneder (muskel celler) og år (bindevev og skjelett celler).
Konseptet om Indre Sone handler om disse indre underliggende grunner til våres vaner. Skal vi få til permanent endring i livet så må vi ha blant annet, indre motivasjon og en indre forståelse av hvor mønstrene stammer fra, og hvorfor kroppen gjør som den gjør. Bevegelses Coaching er selve prosessen for å skape endring, realistisk ut fra individuelle ønsker og behov.
 
Endringer som:
 
* Gjør at vi både øker og opprettholde muskelmasse og holder vekten nede.
* Bedrer mental klarhet, sinnsro, livsglede og godt humør.
* Vi holde oss skadefrie, i både jobbsammenheng og i hverdagen.
* Som gjør oss til en bedre versjon av oss Selv på vår egen måte og stil.
* ikke minst vedvarer og ikke bringer oss tilbake på feil spor og ender opp (igjen) på destruktive eller ufunksjonelle veier.
* På alle mulige måter bringer oss fremover og oppover (til mer helse, lykke og personlig vekst). 
 
Veien blir til mens vi går, mens mønstrene blir skapt mens vi beveger oss…
 
 

Hvordan kan Bevegelses Coaching hjelpe?

Bevegelses Coaching vil hjelpe deg med alt fra enkle daglige gjøremål som å finne riktig sitte stilling, gå og utføre arbeidsoppgaver med optimalt funksjon og balanse. Til styrke og bevegeleighets trening, stabilitet, fleksibilitet, forebygging og yoga praktisering, oppnå mer mening og flyt (flytsonen) i hverdagen. Samt øke hjernens kognitiv kapasitet, bedre minner, humøret og immunsystemet gjennom kosthold.
Når det kommer til behandling ses helheten og hovedårsaken bak grunnene til smerten eller den kroppslige utfordringen.
Bevegelses Coaching hjelper med hva en kroppen din trenger!
Veiledning til et kostholdsprogram som funker din kropp og mikro oranismer. Mat som gir mer energi og klarhet en det maten vil “stjele”, brenner mer fett en hva kroppen lagrer, og bygge ønsket muskelmasse gjennom å få alle de riktige aminosyrene i riktig forhold med hverandre.
Alt dette og mye mer ut fra ønske, behov til ditt bevegelsesmønster. Luksusen i forhold til andre trening og bevegelsesmetoder er at du ikke trenger å tenkte for mye på hva du burde gjøre, hvordan du går frem og hvilken metode – dette ordner seg gjennom en nøye kart og planlegging.
 
Metodene og øvelsene som velges, er alltid individuelle, fordi vi har alle våres unike mønster og vaner. Derfor er det viktig med en grundig kartlegging for å tilpasse og gi langvarige resultater og løsninger. Hjernen, musklene (myo) og bindevevet (fascia) lagrer og holder våres mønster. Dette systemet kalles det Nevro-MyoFascielle og omhandler alle kroppens systemer, inkludert fordøyelses systemet (som er det mest urgammle av alle kroppens systemer).
 
Ut fra hva din kroppen trenger kombineres det som trengs!

Hva gjøres med kroniske smerter, skader og slitasjer?

Coachingen hjelper og kartlegge for så og frigjøre kroppslige hindringer og bringe det som er på avveier tilbake hjem – til en balansert struktur og funksjon. Treningen & Behandlingen går grundig til verks å hjelper med alt fra ulykkesskader til kroniske plager som kommer og går, fra MS/multiple sclerosis, fibromyalgia, osteoporosis osv.
 
Når det kommer til skader eller slitasjer så er kroppen oftest i stand til å reparere seg selv, det eneste den trenger er litt veiledning. Knekker vi en arm så må skjelett bare holdes rolig nok sammen før det gror seg sterkt tilbake. Skapes det for mye irritasjon eller inflammasjon så må en se mer på aktivitetsnivå, riktige øvelser eller kosthold. Til utfordringer fra milde til sterke smerter fra kompenserings mønster, så må en bringe tilbake deler av muskulaturen som er forlenget (eksentrisk lastet) og de andre deler som er forkortet (konsentrisk lastet).
 
Ser vi på bindevevet, musklene og nervesystemet som et garnnøste (spesielt vevet/fascia), så må vi løse opp de riktige knutene i trådene slik at garnet (vevet) ikke surrer eller låser/knyter seg fast. Med andre ord finner Bevegelses Coaching hovedgrunnen bak et hav av ufunksjonelle mønstre og bringer tilbake funksjon, restitusjon og prestasjon.

Kroppen har svarene og løsningene

Kroppen gir oss alle svarene og løsningene til sine problemer eller utfordringer– også før de oppstår og kan medføre store negative konsekvenser. Det eneste som trengs er å kunne lytte etter riktig svar og finne den mest optimale løsningen, som ofte er en kombinasjon av flere grunner og profesjonelle felt.
 
Opplever vi for eksempel smerter i knær, hofte, rygg, nakke, skuldre osv så holdes svarene i kroppsmønsteret. Her vil individuell Coaching hjelpe ved å kartlegge historien og grunnene til kropps mønsteret og tilby eklektiske (helhetlige) løsninger ut fra kroppens behov og ditt eget ønske.

"Blindsonene" - der bevegelse ikke skjer

Det er ikke bare det vi kan se, som bein, overkropp og armer, men også det vi ikke kan se, eller ofte ikke legger merke til, som kan være årsaken bak hvordan problemer oppstår.
 
Noe vi ofte ikke legger merke til er hvordan ansiktsuttrykket og pusterytmen påvirker hjernen til å “låse” fast eller “numbe ner” nervesystemet som vil da holde ekstra fast på musklene i bindevevet eller redusere aktivitet og fryse eller numbe områder.
 
Det er ikke snakk om å være over analytiske her, da vi alle mennesker har asymmetrier og ofte et mer dominerende arm, bein og til og med øye. Ut fra hvordan vi har repetert bevegelser gjennom kroppen. Å pusse tennene med motsatt arm en hva vi pleier demonstrerer denne nerveaktivteten, da vi kan oppleve at hjernen ikke har det samme tydlige karte og automatikken I å pusse tennmene med venstre hånd som med høyre (eller vice versa).
 
Det vi ikke kan se (utenom på røntgenbilde eller ultralyd) er noen av musklene i dypet, nærmest skjelett og selve organene. Organene kan spille en meget stor rolle i våres bevegelser, spesielt fordi hele organsystemet er det mest asymmetriske i kroppen. Vi har ca like mye nerver, muskler og blodårer på høyre side som på venstre, men organene er plassert helt forskjellig fra resten av det anatomiske systemet.
Hvis for eksempel det er problemer i leveren så kan det være med på å skifte ribbeinas plassering, og får vi da en bakover tilt av ribbena og en fremover tilt av hofta (vanlig også under graviditet) så blir det vanskelig for diafragma (hoved pustemuskelen) å fylle bakre del av lungene. Dette kan negativt påvirke nyrene, som påvirker næringsopptaket og samtidig kan føre til rygg smerter.
Selv om vi ikke kan se det med våres øyne (som leveren i dette eksemplet) betyr det ikke at slike “blindsoner” skal ignoreres.

Kom i balanse å få en ny sjanse!


Hjertlig Hilsen Thomas Severinsen

Din Bevegelse Coach hos Indre Sone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *