Helse

BEVEGELSES COACHING

Bevegelses Coaching er en samlebetegnelse for en kombinasjon av:


Personlig Trening, Kostholdsveiledning, Yogalærer, Klatre instruktør, Calisthenics (kroppsvekttrening), Manuell behandling (ATSI / “rolfing”), Triggerpunkt Terapi (MFR), Mentaltrening, Mindfulness, Livsstilsendring og Coaching.

Kombinasjonen baserer seg på individuell variasjon ut fra behov og dekker en helhetlig kartlegging av fysiske og psykiske mønstre med optimale løsninger gjennom en prosess som kalles “mikro habits” (Les og hør mere om mikro vaner). 

Bakgrunnen til Konsepte og metodene.

Etter flere års egen erfaring, studier og arbeid med ulike mennesker og grupper, opplevde jeg og mine kunder/klienter behovet for en mer eklektisk tilnærming til individuelle problemer.

Sinnet og Kroppen er ikke separert, og hver enkelt person og gruppe trenger en skreddersydd plan for å sikre effektive resultater, overkomme egne utfordringer å oppnå personlig og kollektiv fremgang, som varer.

Bli sett og forstått helhetlig.

Som Bevegelses Coach ser jeg hele mennesket og miljøet (innvendig og utvendig) og avdekker mønstrene som påvirker våres valg og resultater.

Bevegelser i form av mobilitet, stabilitet, styrke og utholdenhet er essensielt for kroppens helse. Men for de fleste av oss er det like så viktig med psykiske helse, velferd og yte evner fordi dette er selve drivkraften til å ta de riktige valgene gjennom livet.

De riktige valgene blir skreddersydd, steg for steg – fordi vi har alle har forskjellige holdnings mønster og bevegelses funksjon. Samtidig fungerer de fysiske systemene likt for oss alle.

Gjennom Coaching og veiledning økes også et mer bevegelig/ fleksibelt sinn, og vi lærer å “skifte gir” mellom ulike perspektiver som hjelper å styre og styrke indre og ytre prosesser. Vi er alle Mestere i å skape vårt eget liv, og trenger bare å få på plass de riktige stegene slik at våres individuelle puslespillbrikker faller på plass, og vi er på riktig spor. 

Når vi er på riktig spor oppleves lidenskapen gjennom resultater og helsegevinsten vi får. Energien øker som gjør det enklere å velge og skaper følelsen av mestring.

Motivasjonen skjer når vi blir oppmerksomme på hvordan vi lever, hva som skal til for å skape endring og hvorfor vi gjør det vi gjør og hovedgrunnene bak våres ønsker og behov.

Kroppen og sinnet til sammen har ubegrensede ressurser og verktøy, og når vi tar disse i bruk skapes autonomi til å lede eget liv i ønsket retning, uten tilbakefall.

Bevegelses Coaching arbeider på tvers av kroppens systemer som inkluderer nervesystemet, muskel skjelettsystemet og bindevev systemet (fascia) som psyken vår er tett koblet opp mot.

 

Hovedmålet er å sikre selvstendig integrering = Resultater!

Som Bevegelses Coach ønsker jeg deg autonomi slik at du får 100% eierskap over eget liv og helse situasjon. Dette skjer gjennom å skreddersy unike mikro vaner som integreres over en bestemt tid. Det som vil sikre resultater er å nettopp bytte ut mønster og vaner som reduserer unødvendig sløsing av tid og distraksjoner.

For at du skal Mestre og få eierskap hjelper jeg deg å investere energien og fokuset ditt, slik at gamle vaner byttes sikkert mot nye og bedre mønster. Slik vil livet ditt flyte i riktig retning, tid og penger spares og du får det du trenger til å oppnå dine drømmer.

Det er mange delmål til hovedmålet, og delmålene avdekker de underliggende grunnene bak utfordringer og problemer, som kan være skummelt, ukjent og for mange mennesker bli vanskelig eller helt uutholdelig å navigere seg gjennom. Gjennom konsultering, kartlegging og individuell tilnærming vil du oppleve og forstå deg selv bedre og vite nøyaktig hva som skal til. Enda viktigere vet du hvilket steg som er det riktige først, så det andre, tredje osv helt til du har mestret dine ønskede endringer.

Når vi ser kroppen og sinnet som mønster og vaner gjør det prosessen mindre komplisert, tryggere og mer motiverende, speseilt når vi har våres løsninger. 

Hva kan Bevegelses Coaching hjelpe med?

I dagens samfunn møter vi en rekke moderne utfordringer som høyt stressnivå, industrialisert (unaturlig) mat, utbrenthet og en rekke ulike belastningsskader gjennom arbeidsbelastninger og livsstils valg.

Hvordan vi bruker energien og tiden vi har kan maksimere eller minimere effekten av å skape permanente nye vaner og langsiktig endring.

Bevegelses Coaching hjelper enkeltpersoner og grupper som bedrifter og ansatte til å finne balansen mellom fysisk aktivitet og restituering, gi psykisk klarhet, riktig fokus, motivasjon og dypere avslappning – slik at en hele tiden kan hente seg inn og føle overskudd.

Fra å løse opp i kroppslig utfordringer fra arbeid, belastingskader, plager, kroniske smerter i muskler, nerver, ledd og vev. Til høyt stressnivå, fatuige (utbrenthet), mangel på søvn, energi, livsglede og motivasjon.

I tillegg til det fysiske som styrke, bevegelighet og få optimal kroppsvekt, får du samtidig hjelp til å bli mer motivert, engasjert og restituert. Da vi ordner opp i anatomien og ditt forhold til tyngdekraften (i form av støtte, holdning og funksjon), og balanserer hjernen, nervesystemet og biologien med alt fra behandlingsmetoder og kosthold unikt tilpasset ditt fysiske, psykiske system og mikrobiomet (riktig kosthold vil øke variasjon og mangfoldighet i dine mikroorganismer som bidrar mer til helse, velferd og yte evner en noe annet)  

 

Starter vi med for store endringer kan det overkjøre oss og få oss til å falle sammen og bli demotivert til endringene vi ønsket oss, samtidig med for små endringer skjer det ingenting.

Kom i balanse og få en ny sjanse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *