KOSTHOLD OG ERNÆRING

Veiledet kostholdsplan tilpasset ditt unike mikrobiome!

Kosten påvirker alt fra vekt, humør, energi, søvn og trenings resultater.

Bakteriene bestemmer vekten!

Mat gjør deg frisk eller syk.

Kostveiledning hjelper deg:

Få hjelp med en kostholdsplan som bidrar til langvarige helse resultater, som blant annet gir deg mer energi, bedre humør, fokus og idealvekten ut fra ditt behov.

Kost anbefalinger

– Bruk bare ren, naturlig, vilt (organisk) mat, som også støtter selve planeten.

– Karbohydrater: Unngå unaturlig sukker (også fleste søtnings stoffer) og karbohydrater med lavt fiber og for mange også gluten (evt lektin). I stedet gå for mer naturlige sukkerarter fra komplekse karbohydrater, som fra grønnsaker og ville plantefibre.

– Fett: Unngå unaturlig behandlet og næringsfattig fett, konsumerer sunt fett i sin naturlige form, opprinnelse. Dekk også behovene med essensielle fettsyrer fra reneste kilder, samt ville planter og vekster.

 Proteiner: Unngå proteiner med dårlig kvalitet og masse langtids bivirkinger. Dekk dine protein behov med de 8 essensielle amino syrer, for maksimal kraft, yte evner og restituering.

– Mikronæringsstoffer: Du kan få de fleste vitaminer og mineraler fra grønnsaker, frukt og ville plantefibre. Men grunnet lite næring i vår moderne kost kan også kosttilskudd anbefales (spesielt magnesium).

– I tillegg til normale aktiviteter trenger mennesker bare å spise 2-3 ganger i løpet av en dag. Så unngå snacks mellom måltidene og strukturere dag/natt, slik at du får best mulig opptak og bruk av næringen.

– I høy aktiviteter og mye trening (også restituering) så kan en øke måltidene med 3-4 ganger i løpet av dagen utifra behov og ønske.

– Mindfulness & Oppmerksomt nærvær kan også spille inn hvis kroppen stressnivået er for høyt.

Ut fra høydens 2 siste desimaler kan vi finne ca vår ideal vekt (f.eks: høyde: 1,83 cm = 83 kg).

Kalorier kan vi lett regne ut med en kalorikalkulator (Norsk / Engelsk)

I tillegg til kalorier får vi også ulike signaler fra mat, trening og vår livsstil. Disse signalmolekylene fra maten påvirker blant annet forbrenning, energinivået, humøret og er like, hvis ikke mer viktig enn å bare telle kalorier, når det kommer til ønsket kroppsvekt og helseresultater.

Ved bruk av fasting og prebiotisk mat (plante fiber) kan vi både endre og øke bakterie sammensetningen (mikrobiomet) og påvirke stoffskifte til våres helsegevinster og formål.

Kontakt Thomas for en konsultasjon om hvordan du finner de beste matvarene, unngår det som ikke tjener kroppens helse, og få et skreddersydd individuelt kosthold for best resultater.

KREFTER FRA NATUREN

Kursing med ville planter og nyttevekster

Video om plukk, bruk og oppskrifter fra naturen​

“La mat bli din medisin og medisin din mat”

“All sykdom begynner i tarmen”

– Hippokrates (legekunstens far, for ca 2500 år siden)